Kirksaeter.com
Languages

Contact
Kirksaeter


For utskrift av denne WEB-siden (4 sider) klikk her (US 8,5"x11") eller her (DIN A4)
Klikk på et ønsket foto for å komme til spesialsiden for denne modellen
Hvorfor har KIRKSAETER høyttalere en slik enestående god lyd?
KIRKSAETER er produsert i EU, spesielle deler blir håndlaget, og har spesielt høy kvalitet og driftssikkerhet. I mer enn 45 år har KIRKSAETER stått for retningsgivende Audio konstruksjoner. Blant disse er verdens første transistor forsterker med komplementære utgangstransistorer og en elektronisk sikring som eliminerte datidens basslukende skillekondensator i høyttalerledningen. Kirksaeter var først ute med symmetrisk spenningstilførsel og modulteknologi. Den første og en av de få som lavet laget en FM-tuner med en utrolige utrolig god følsomhet på 0,4 microvolt. Den første kompakthøyttaleren på markedet med fyldig, dyp bass kom også fra Kirksaeter. Gjennom dette la Kirksaeter grunnlaget til den High End Audio-industrien som vi har i dag. Patenter og Awards belegger dette. Kirksaeters andre datterfirma, AUDIOSON, var medstifter av det tyske HiFi Instituttet, som tidlig i sekstiårene blant annet utarbeidet grunnlaget for den internasjonale HiFi- standarden DIN 45 500.

Tidlig i åttiårene introduserte KIRKSAETER høyttalere med innebygget forsterker og en lukket electret mikrofon limt til svingspolen på høyttaleren på høyttalerelementets svingspole. Mikrofonens membran beveger seg i takt med høyttaleren og gir signalene tilbake til en computer som sammenligner de to lydbildene før og etter avspilling og foretar korreksjoner med en hastighet av 5 millisekunder. Konstruksjonen ble kåret til en av de mest innovative produkter på Consumer Electronic Show i Chicago i 1985. Desverre er den blitt for dyr å produsere.

Stadig optimering av produktene resulterer i høyere teknisk innovasjon, produktkvalitet og gjenverdi for pengene. KIRKSAETER's omfattende viten og høye forsterkerteknologi finner en sjelden hos andre høyttalerprodusenter i dag. "Kvadrere sirkelen" er metoden som lar den norske Audiodesigneren Per Kirksaeter komme opp med ukonvensjonelle og kreative design som gir eierene stor glede og driftssikkerhet for dekader fremover.


Er musikkanlegget ditt et rotete virvar som forstyrrer interiøret?

Da skal du bygge høyttalerne og kablene inn i veggen!                            
Inwall 60
Silverline Inwall 60
B 23,5 x D 6,5 x H 34,3 cm
Inwall 90

Silverline Inwall 90
B 25,5 x D 7 x H 39,5 cm
Inwall 120
Silverline Inwall120
B 26 x D 7,5 x H 55cm


Inwall Center 150

Silverline Inwall
Center SLC 150
B49,3 x D7x H22cm
Alt du ser av høyttalerne og kabeller når disse er montert i veggen er en hvit ramme, som kan males i ønsket farge tilpasset interiøret for øvrig. Lyden er like god som for kabinettmodellen.

Normalt når det lages et hull i en gipsvegg, vil veggens lydstabilitet reduseres og føre til forvrengning og tap av dyp bass-effekt. Med KIRKSAETERs patentanmeldte Inwall-system er det motsatt. Det bevarer og forsterker gipsveggens stabilitet og medfører at det oppnås en dypere bassgjengivelse og at forvrengning elimineres. Derfor lyder KIRKSAETER Silverline Inwall i bygget inn veggen like fremragende som en frittstående SILVERLINE kabinettmodell. Klikk på bildet for å velge den underliggende siden for de enkelte modeller, og lær hvordan enhver kan installere en KIRKSAETER Inwall og justere den akustisk riktig i løpet av 20 minutter!


SILVERLINE 220 Svart med massiv Mahogny
Height Høyde 110 x B 23,5 x D 26,5 cm  

Silverline 120
SILVERLINE 120 svart med massiv Mahogny
Høyde 90 x B 23,5x D 26,5 cm 

The SILVERLINE Cabinet Models SILVERLINE kabinettmodeller

SILVERLINE Teknologien er basert på eksperimenter og forskning i mange retninger over de siste 45 år. Vi gjenopptar forskningen for å få gjennombrudd der hvor tidligere fremskritt har stoppet opp.

På de fleste treveis 3-veis høyttalere har mellomtonen et mindre og lettere membran enn bassen. Derfor leder forskjeller i reak-sjonstid for bass- og mellomtonesystem til forvrengninger Det medfører forskjellig reaksjonstid for bass- og mellomtoneele-mentet, noe som vil oppfattes som forvrengning. For eksempel vil solister kontinuerlig veksle mellom å gjengis av bass- og mellom-toneelementet, som har forskjellig vekt og reaksjonshastighet, og derved skape lydmessig tidsforvrengning.. Lydbildet vil skifte karakter hele tiden, særlig kvinnestemmer vil skifte mellom dyp og lys tone.

For å unngå disse begrensninger har vi lavet konstruert et meget lett og sterkt membran, som går fra den dypeste bassen opp til 5000Hz svingninger. Denne bredbåndshøyttaleren blir forseglet akustisk som mellomtone og den andre som bass. Delefilteret virker med to forskjellige karakteristikker og deler bass og mellomtone med bare 6 dB, slik at begge elementer spiller sam-men og ikke adskilt i det viktige område for stemmer og solister. Membranene har opphengning av gummi som gir en svært lang levetid og en klimatisk stabilitet som skumplast ikke gir.

Den avrundete MDF-fronten på kabinettet er av massiv mahogny, som reduserer turbulens når lydbølgene flyter rundt kabinettet. Metall-dome diskantelementet er av svært høy kvalitet, og brukes normalt bare i høyttalere i langt høyere prisklasse. Diskanten har en lydutstrålingsvinkel på hele 160 grader. Alt dette gjør SILVERLINE enkel å plassere i rommet. Høy lydkvalitet med god lydspredning gjør at alle i rommet kan nyte god musikk!

Lydentusiaster investerer mye penger i gode kabler mellom høyttaler og forsterker. Derfor er det viktig at høyttalerens innvendige kabler også er av høy kvalitet. SILVERLINE har sølvbelagte kabler, som er spunnet av opptil 511 tråder! Det gir minimal motstand og høy ledeevne, slik at selv de svakeste lydimpulser slipper igjennom. I tillegg sørger doble gullbelagte kabeltilkoblings-terminaler, såkalt Biwiring, for optimal kontakt og signaloverføring.

Silverline 90

Optimalt tilpasset høyttalerstativ, med innlagt mahogny i foten som dekker kablene og to sett spikes. Leveres som option Silverline 60

Denne Centerhøyttaleren er for bruk i et hjemmeteater, over eller under TV'en, for å fylle "lydhullet" mellom de to høyttalerne i fronten. Alle elementene er magnetisk avskjermet for å beskytte TV*en

Silverline 150b Center
SILVERLINE 90 Monitor
Høyde 42 x B 23,5 x D 26
SILVERLINE 60 Mini Monitor
Høyde 29,5 x B 19 x D 25
SILVERLINE Center 150 SLC
Høyde 20 x B 46 x D 18PRISMA, The Sophisticated Audiophile Line med en meget høy kvalitet for pengene.
Prisma 210
PRISMA 210 Tower vist i bøkefarge Høyde H 105 x B 23,5 x D 26,5 cmPrisma 110
PRISMA 110 Tower vist i bøkefarge
Høyde 85 x B23,5 x D 26,5Prisma Center 105
PRISMA Center speaker 105
Høyde 20 x B 46 x D 18 cm
Prisma er en høyttalerserie som har fått mange sterke lovord, fra å være det "Best Buy" til å bli testet som alene på toppen av de aller beste. For å få en hyggelig pris har vi lagt høyeste prioritet på deler og egenskaper som har en sterk innflytelse på lydkvaliteten, mens vi har utelatt ting som øker prisen, uten å senke lydkvaliteten som PRISMA er blitt berømt for gjennom årene.Den viktigste videreutviklingen av den nye PRISMA er den meget spesielle mellomtonehøyttaleren som vist ovenfor. Her er membran og opphengskant laget i et ett stykke. Slik unngås forvrengning forårsaket av sammenlimingen av membran og kant. Resultatet er en eksepsjonelt klar mellomtone. Vel så viktig er at den er montert i en egen boks, som er et lukket kammer, slik at membranet ikke påvirkes av innvendige lufttrykkvariasjoner skapt av bassen. Derved oppnås optimal frekvensgang og enda mer klarhet i lyden. Alle blir fullstendig like.

Delefilteret har fått et dobbelt filter som undertrykker alle resonanstoppene slik at disse ikke kan influere den luftige og åpne diskanten som kommer fra silkedomen i en vinkel på 160 grader, noe som gir deg flott diskant overalt i rommet. Den samme diskanten brukes i alle PRISMA-modeller, selv den minste. Dette setter ny standard for høyttalere i PRISMAs prisklasse. Alle PRISMA-modeller kan kombineres for å lage ditt eget hjemmekino-system. Da lydkarakteristikken i PRISMA er tilsvarende SILVERLINE-serien, kan disse to seriene kombineres i et hjemmekinosystem.

Fordi PRISMA har en slik høy virkningsgrad, eller lettdreven, trekker PRISMA mindre effekt fra forsterkeren enn det som er vanlig. Du kan benytte PRISMA for forsterkere med rør eller transistorer og få bedre lyd. Velg en mindre forsterker og bruk prisdifferansen å oppgradere til en større modell av PRISMA i PRISMA-serien og du Du får et bedre anlegg for samme pris! Den høye virkningsgraden gjør at PRISMA kan tilkobles smårørforsterkere ned til 2 x 10 watt


PRISMA 55 Minihøyttaler vist i bøk og svart
Høyde 29 x B18 x D 23 cm

PRISMA DIPOLE/BIPOLE 55
Bildet viser hvordan kabinettet er vinklet til begge sider for at de to lydbildene ikke skal forstyrre hverandre. Kabinettet har 3 tekstile avdekninger, en på fronten som dekker de to bass-refleks-rørene og en på hver side som dekker elementene”
Høyde 29 x B 34 x D 17,5 cm


DIPOLE/BIPOLE PRISMA 55
Denne høyttaleren er et unikum med mange funksjoner som normalt ikke finnes hos en høyttaler. Kabinettet har to adskilte atskilte kammer som hvert hvert inneholder en komplett høyttaler med egen tilkoblingsboks. Avhengig av hvordan kablene tilkobles, får man flere ulike funksjoner. Den kan henges på veggen og fordi lydutstrålingen er på hele 160 grader, gjør den også en fin jobb når den henger i taket. Bakveggen har beslag for skruefeste, men du kan også skru inn i den tykke bakveggen for andre typer fester.

Når den benyttes som stereo høyttaler
Høyre og venstre høyttalersett er tilkoblet hver sin terminal, som igjen tilkobles forsterkerens høyre og venstre kanal. Fordi høyttalerens sider er skråvinklet, vil du høre begge kanaler på en gang samtidig og i stereo. Denne egenskapen gjør den universell anvendelig. Du kan bruke den på computeren eller på en bardisk hvor lytterne sitter tett rett foran og allikevel få en fullstereovirkning. Ved bruk av flere har du full stereo overalt. Full stereo får du også ved å henge en én eller flere i taket, selv i en stor restaurant.

Når den benyttes i hjemmekinoanlegg
I en hjemmekino kan du tilkoble bakre høyre og venstre kanal til et eneste system og få en enkel løsning for bakhøyttalere ved å henge denne på veggen eller i taket.
For større hjemmekinoanlegg benytt flere eksemplarer. Du får en bipolar effekt ved å koble sammen de to terminalene i serie og begge i fase, den virker da som en stor høyttaler,mens du får en dipolar effekt ved å koble sammen de to terminalene i serie, men nå i motfase for å fylle lyden på lange sidevegger. Mer universelt går ikke.

SILVERLINE Høyttalerstativ 60/90
er lavet laget av MDF møbelplater med sort patinering. Stativet har et elegant design med innlegg av mahogny i foten. Høyttalerkablene føres gjennom et hull i foten og forblir skjult. To sett "spikes" medfølger, ett for bunnplaten og ett for topplaten som høyttaleren settes på.. Stativet kan brukes til typene modellene SILVERLINE 60 og 90, PRISMA 55 og til DIPOL/BIPOL 55.

SILVERLINE sølvbelagt høyttalerkabel
Kabelen produseres i Sveits og er av ypperste kvalitet. Opp til 511 tråder belagt med sølv er spunnet sammen til en eneste leder. Dette gir en utrolig stor overflate og tilsvarende mindre motstand for de mest komplekse musikkimpulser slik at ingen detaljer går tapt. Denne sølvkablen koster det mangedobbelte av vanlig god kabel. Når man sammenligner lyden forstår man at det er pengene verd og vel så det. Alle Silverline modellene har slike kabler innvendig.


Tuomas Huttunen

Tuomas Huttunen er fiolinist i det berømte Helsinki Philharmonic Orchestra, det eldste aktive i Skandinavia grunnlagt 1882. Det har avholdt konserter i nesten alle europeiske land og har foretatt fire konsert turneer både til USA og til Japan. Orkesteret holder konsertturneer I Europa, USA og Japan og får glimrende kritikker, sitat. “Finland's top orchestra, the world acclaimed Helsinki Philharmonic under the baton of their charismatic chief conductor Leif Segerstam...” (Evening Chronicle/United Kingdom). “This is a superb orchestra, and its most striking qualities are the richness and solidity of its bass and the dark gleam of its brass.” (The New York Times). “The orchestra was in top form, it sounds brilliant”. (Wiener Kurier/Austria)

Fiolinisten Tuomas Huttunen uttalte følgende da han lyttet til Silverline 60 på High End messen i Helsinki: “Jeg prøvde å finne subwooferen, jeg trodde ikke mine egene ører, jeg lytter til en brilliant lyd med stor dynamikk, mens mine øyne bare ser minihøyttalerne. Lybildet skiller alle instrumentene”  Helt ideelt når Tuomas slapper av med litt jazz eller funky music." Slik som mange andre eksperter rundt om i verden er han blitt en fan av Mini Monitor Silverline 60. Under Helsinki High End 2003 hadde orkesteret spilt i Bucharest, slik at han kom direkte fra flyplassen siste dag for å lytte til Silverline 220 Tower og nyte de mest komplekse passager fra store orkestere ved autentisk lydstyrke. Vi fryktet at Silverline 220 kunne bli for store for hans 22 kvadratmeter stue. De er ikke det. Nå er Tuomas Huttunen også blitt en stolt eier av et par Silverline 220 som gir ham en ny dimensjon av musikalsk glede i hans hjem

Full Line Brochure (4 page): PDF (A4 paper)        PDF (A size paper)